Cuka anggur - canggih saka rasa ing pawon sampeyan!

Ing kabeh restoran Italia lan umume perusahaan, bebarengan karo minyak zaitun, uyah lan mrico, ana sebotol es anggur ing tabel. Digunakake kanggo apa? Ayo goleki! Cuka anggur - canggih saka rasa ing pawon sampeyan!

<} Asam tartarat asale saka masakan Mediterania. Masakan iki adhedhasar minyak zaitun, anggur abang, roti panggang sing digawe anyar lan, mesthi cuka anggur. Ing taun-taun pungkasan, produk iki dadi dominan ing restoran Amerika lan wis dadi pola makan ing Amerika, lan pungkasane, bahan sing menarik iki diwenehake. mupangate lan gawe piala.
Konten artikel

Mupangate lan cilaka saka cuka anggur

Produk sing apik digawe ing Spanyol saka macem-macem jinis anggur. Intine anggur ing roso lan aroma beda karo produk sing padha karo asam, mula mula bisa digunakake ing masak.

Cuka sari apel dikenal digunakake dening spesialis kuliner minangka bumbu, nanging cuka anggur umume digunakake kanggo pickling. Dokter ing luar negeri resep produk iki ora mung kanggo bumbu, nanging uga kanggo kesehatan.

Contone, kabeh wong ngerti yen anggur abang sing apik ngemot akeh zat sing migunani, kayata resveratrol. Kajaba iku, ngemot poliferol, antioksidan, asam, vitamin C, kalium, fluor, zat besi, magnesium, mangan. Nanging ora kabeh wong ngombe alkohol, nanging kabeh wong bisa ngombe salad nganggo klambi asem. < br> Khususnya, produk iki digunakake :
  • minangka antibiotik (wiwit abad kaping 5 SM);
  • ing Eropa Abad Pertengahan, kanthi bantuan kasebut, dheweke nglawan wabah kasebut;
  • wiwit pungkasan abad XIX, iki digunakake kanggo njaga panganan lan ningkatake kesehatan;
  • minangka antioksidan, amarga sifat-sifat mupangate cocog;
  • minangka mbilas rambut lan awak;
  • minangka obat homeopati;
  • kanggo ngresiki banyu, pencernaan, asam lambung sithik, asam urat, kurang vitamin;
  • nambah pencernaan, normalake bobot lan proses metabolisme sing luwih cepet;
  • kanggo nggugah napsu, kanggo ngatasi asam lambung sing kurang;
  • kanthi kekurangan kalium ing getih.

Nampa Dheweke ngombe inti anggur, siji sendok teh saben 200 ml banyu sadurunge mangan. Sawise dijupuk, priksa manawa mbilas cangkeme nganggo banyu sing resik supaya enamel untu ora lara.

Losyen kanggo endhog asam urat lan uyah kanthi esensial anggur misuwur amarga efeketiveness. Kanggo nindakake iki, udan kain ing banyu, ing endi asam diencerke siji-sijine, lebokake kompres ing papan sing lara banjur tinggalake nganti garing kabeh. Iki kudu ditindakake 10-20 kaping saben wulan. Obat iki digunakake kanggo pijet area masalah nganggo selulit, uga kanggo ngencengi kulit kanggo wong-wong sing nggunakake metode penurunan berat badan nyata. malah obat ing omah sing ora mbebayani iki duwe efek samping lan kontraindikasi. Contone :
  • reaksi alergi marang anggur abang;
  • kanthi nambah asam asam lambung;
  • tukak lambung lan weteng;
  • ora digunakake kanggo cystitis akut.

Uga ora nggunakake obat iki nalika njupuk produk susu fermentasi lan probiotik, amarga asam nyuda sifat sing migunani panganan.

Asam anggur ngganggu panyerepan protein tanduran kayata gandum, kacang buncis, kacang buncis, kacang polong, kacang-kacangan, kedele. Yen digabungake, panganan kasebut bakal kembung. Uga ing menu vegetarian asam ora kudu dikombinasikake karo kentang panggang lan gorengan. Yen ngono, yen sampeyan ngrasakake rasa ora nyaman, sampeyan kudu ora ngombe obat iki.

Cara nggawe cuka anggur biasa

Cuka anggur - canggih saka rasa ing pawon sampeyan!

Nggawe cuka anggur ing omah pancen gampang banget. Kondisi utama kanggo proses iki yaiku anané anggur sing apik banget ing dhasar produksi.

Resep ing ngisor iki minangka resep sing paling misuwur lan paling asring digunakake ing Portugal. Iki digunakake ing masakan nasional ing negara kasebut wiwit jaman kuno. Lan nyiyapake produk iki minangka tradhisi sing jero. Ana rong jinis asam - putih lan abang. Werna gumantung karo anggur sing dipilih. Varietas kabernet paling cocog kanggo produksi warna abang. Cuka sing apik ngemot asam 6-8%. Dadi, kanggo nggawe produk sing apik, sampeyan butuh :
  • Asem kualitas apik - sawetara cuka sing wis rampung kualitas. Sampeyan bisa entuk kaya ing ngisor iki: njupuk anggur sing mateng banjur peres jus kasebut. Ninggalake kanggo fermentasi ing ruangan sing anget, jisim kudu fermentasi kanthi lengkap. Sampeyan ora prelu nutup segel wadhah kanthi cairan, aliran metu karbon dioksida, sing bakal dibentuk, perlu. Aja kaya sing nggawe anggur. Mung anggur ing wayahe tartamtu bakal dicopot menyang papan sing adhem lan kanthi mangkono fermentasi diendheg, lan kanggo njupuk asam, cair tinggalake ing suhu sing padha. Saiki sampeyan duwe asam sing apik.
  • Tuang anggur sing enak nanging ora larang ing laras oak, tambahake asam sing luwih cilik. Proses fermentasi wis diwiwiti. Yen sampeyan ora duwe tong oak, sampeyan bisa nggunakake kontainer kaca (lan ora ana liyane). Buwang kayu oak menyang botol sing dicampur adonan. Sawetara nambah tongkat kayu manis. Ninggalake kabeh posisi kasebut sajrone 30 dinasuhu kamar.
  • Yen wis kliwat sewulan, produk sampeyan bakal siyap digunakake. Yen cairan asam wis entek, tambahake anggur luwih akeh supaya bisa duwe inti sing penting saben wektu.

Aplikasi

Intine anggur sukses digunakake kanggo ngrampungake tugas-tugas ing ngisor iki :

Cuka anggur - canggih saka rasa ing pawon sampeyan!
  • ing masak kanggo macak salad daging lan sayuran. Kanthi bantuan, iwak lan sayuran diasinake. Rasa astringen lan aroma khusus menehi produk kanthi apik;
  • ing obat-obatan, asam tartaric digunakake kanggo perawatan saluran gastrointestinal, kanggo nambah fungsi kandung empedu, ginjel, ati, rektum. Kanggo ngatasi lemes sikil, nyingkirake pembengkakan lan nyegah vena varikos, gosok ditindakake;
  • ing kosmetologi, alat iki digunakake kanggo ngatasi peradangan kulit kanggo menehi kenceng, elastisitas lan kelancaran kulit. Losyen ngilangi jagung, lan mbilas rambut dadi alus lan mengkilap;
  • ing pola diet, inti anggur digunakake bebarengan karo madu. Campuran iki ngilangi racun, kakehan uyah ing awak, normalake bangku lan napsu sing mboseni.

Cuka anggur duwe akeh resep. Antarane yaiku nyiyapake asam iki kanthi ragi, uga saka jus anggur. Ibu rumah tangga sing luwih seneng masakan Prancis asring diadhepi kasunyatan manawa dheweke butuh prekara kanggo ngganti cuka anggur amarga ora ana.

Yen ngono, sampeyan bisa ngganti produk iki nganggo anggur putih utawa abang sing garing. Kabeh gumantung karo sing pengin sampeyan masak - daging gourmet, saus alus utawa salad ringan. Jinis anggur ing ngisor iki cocog kanggo tujuan kaya mangkene: cabernet, merlot, malbec . Masak kanthi seneng lan mupangat!