Apa sing istimewa babagan dompet pangon kanggo kesehatan?

Antarane herbal obat ing zona iklim sedang, perwakilan kulawarga salib, dompet pangon, manggoni papan khusus. Ana akeh jeneng populer kanggo tanduran iki: tas tangan, sendok, soba lapangan, grits, eyang, inti. Ing sawetara wilayah ing Rusia lan Ukraina, iki uga dikenal minangka girchak, miller, sparrow's eye. Suket lapangan iki asring ditemokake ing resep-resep obat tradisional lan ilmiah kanthi jeneng Bursae pastoris utawa dompet pangon.

Konten artikel

Kepiye dompet pangon wedhus

Apa sing istimewa babagan dompet pangon kanggo kesehatan?

Gampang banget ngenali ramuan taunan iki kanthi batang lurus lan bercabang.

Wis godhong ijo peteng dawa, wulu nganggo untu, diklumpukake ing rosette, batang ijo pucet kanthi pucuk cilik putih lan kuning ing pungkasane. Dompet pangon kasebut mekar kanthi kembang cilik kanthi werni-werni, diklumpukake ing payung.
Woh-wohan grizzlies kaya jantung cilik: segi telu kanthi kedudukan ing dhasar, rata. Mula saka iku ramuan iki populer diarani ramuan jantung. Wiji sithik, oval. ing antarane tukang kebon lan tukang kebon, gritziki dianggep minangka gulma, amarga tuwuh ing lemah apa wae. Tanduran obat kasebut unpretentious nganti malah ing atap omah lan ing retak aspal. Uga bisa dideleng ing lapangan, ara-ara samun ing pinggir dalan lan meh ing endi wae ana lemah. Dompet wedhus dikenal kanthi wiyar ing garis lintang tropis lan temperatur ing saindenging Hemisphere Wétan. Ing sawetara negara, kayata China, eyang ditanam minangka tanduran kanggo lemah panen sing kurang. Kabeh bagean udara digunakake kanggo keperluan medis. Kita kumpulake girchak nalika isih mekar. Pucuk kembang ing wulan pisanan musim panas. Kita nggunakake meh kabeh sisih ndhuwur suket, aja mung dipotong rimpang. div class = "image"> Apa sing istimewa babagan dompet pangon kanggo kesehatan? <} Garingake batang luwih apik ing papan sing anget, garing lan peteng kanthi ventilasi sing apik (ing loteng utawa loggia ), sampeyan uga bisa nggunakake pengering listrik tanpa ngluwihi suhu 40 derajat. Kita nyimpen bahan baku garing ing kanthong kain utawa kothak kayu nganti telung taun. ing antarane nutrisi sing ana ing tanduran, kalebu: minyak esensial, antimycoids, asam amino, asetilkolin lan burkislot. h2 id = "header-2"> Pangobatan ramuan dompet angon wedhus

Penyembuh ing Yunani kuno, Roma lan Eropa abad pertengahan nulis babagan panggunaan ramuan dompet pangon. Iki digunakake kanggo mungkasi getihen, utamane pendarahan uterus ing wanita.

Saiki, dompet pangon digunakake minangka alAgen hemostatik alternatif kanggo atony, ulkus, gastritis, uterus, usus, paru-paru lan perdarahan ureter. Campuran mbah putri kanthi horsetail lapangan mbantu penyakit ati lan ginjel. Panganggone soba sawah ditindakake kanthi bentuk rebusan miturut resep iki:
  • 4 bahan baku meja pour 1 gelas banyu sing nggodhok;
  • tutup nganggo tutup lan kari nganti setengah jam;
  • saring liwat saringan sing dituju kanthi apik utawa lapisan kasa ganda;
  • ngombe siji-siji tablespoon 3 kaping dina setengah jam sadurunge mangan;
  • panggunaan obat kudu diterusake nganti 3 minggu.
Apa sing istimewa babagan dompet pangon kanggo kesehatan?

Resep iki bakal migunani utamane kanggo wong sing ngalami uterus, ginjel, weteng lan perdarahan paru-paru. Dompet Shepherd uga kanthi efektif mbantu astringen kanggo gastritis lan penyakit inflamasi saluran gastrointestinal liyane. Asipat anti-inflamasi lan hemostatik saka tanduran iki digunakake kanggo normalake tingkat empedu, uga kanggo nyegah ginjel lan watu ureter, minangka adjuvan ing perawatan pyelonephritis.

Studi ilmiah anyar wis mbuktekake manawa girchak duweni pengaruh sing nyenengake ing sistem kardiovaskular. Kumpulan tanduran iki migunani banget kanggo para wong tuwa sing ngalami masalah hipertensi lan hipotensi, amarga dompet pangon kasebut nyuda tingkat tekanan nganti level optimal. Obat tradisional nyaranake babagan panggunaan obat ing bentuk teh:
  • Tuang 3 gram bahan mentah kanthi banyu mendidih seprapat liter;
  • ninggalake 12 menit;
  • filter> yen dikarepake;
  • kita ngombe rong cangkir saben dina;
  • kita nggunakake banyu kemasan utawa terionisasi kanggo diseduh.
  • Apa sing istimewa babagan dompet pangon kanggo kesehatan?

    Migunakake sifat soba lapangan digunakake kanggo nyiapake obat kompleks kanggo cystitis, penyakit ureter, kanggo nyisihake racun akumulasi sajrone kemoterapi.

    getih Kekurangan kalium uga bisa entuk manfaat saka obat iki. Dompet wedhus uga digunakake minangka obat eksternal kanggo luka, bruises, luka lan ulkus kulit. Kita nggunakake kanthi kompres lan lotion. Kanggo nindakake iki, tuang 5 gram bahan baku karo segelas banyu mentah, rebus ing geni sing endhek nganti 60 detik, kari nganti setengah jam lan saring. Banjur sampeyan bisa nggawe lotion. Kanggo kesehatan wanita :
  • inti bisa ngatasi gangguan menstruasi, nyuda nyuda getih lan normalake tekanan getih ;
  • nenek nyengkuyung kontraksi aktif otot uterus nalika nglairake, stimulasi kontraksi;
  • minangka anti-natoni;
  • kanggo nyegah lan ngobati tumor polikistik lan wanitax kelamin;
  • teh inti nyuda migren kanthi panas panas, kringet, ngilangake pusing;
  • digunakake minangka relief sajrone menopause.
  • Apa sing istimewa babagan dompet pangon kanggo kesehatan?

    Yen sampeyan ora duwe wektu kanggo nggawe teh, ana ekstrak alkohol. Sampeyan bisa tuku ing apotek utawa gawe dhewe.

    Kita meksa tunas pepe ing alkohol medis kanthi rasio siji nganti sepuluh suwene 2 minggu kanthi saringan sing anget lan peteng. Kita njupuk 25 tetes saben sendhok teh banyu rebus kaping 3 saben dina. contraindications kanggo perawatan karo tas Pangon

    Sanajan khasiat sing migunani lan toleransi sing apik, ana uga kontraindikasi kanggo nggunakake dompet pangon:

    • sepisanan, panggunaan inti bisa nyebabake kelahiran prematur utawa keguguran wanita hamil;
    • < II serangan jantung.

    Luwih becik tuku biaya ing apotek, amarga gumantung karo wektu panen, macem-macem tanduran lan komposisi lemah, efek terapi bisa beda-beda kanthi beda. Disaranake njaluk persetujuan dhokter kanggo nggunakake decoctions lan infus.