Resep pancake tanpa endhog

Crépes emas kanthi pinggir sing renyah minangka panganan tradisional sing dimasak saben minggu ing Shrovetide. Pancake disenengi para wong diwasa lan bocah, sajian iki bisa dadi sarapan sing apik, tambahan kanggo nedha awan utawa teh sore. Ana akeh resep kanggo nggawe pancake sing enak, bisa uga lemu lan ramping, digoreng mentega utawa dimasak kanthi paling sithik lemak sayuran, kanthi endhog utawa tanpa. Resep pancake tanpa endhog

Versi paling anyar saka pancake tanpa endhog disenengi karo vegetarian lan wong sing sadar kesehatan.

p> Sampeyan bisa masak ing susu, kefir kurang lemak lan uga asam, kabeh bakal enak lan sehat, lan mesthi bakal nyenengake kabeh anggota kulawarga. Kepiye pancake tanpa endhog digawe lan apa sing kudu digawe supaya enak lan lancip?

Pancake tanpa endhog ing susu

Kanggo nggawe pancake tanpa endhog ing susu, sampeyan butuh bahan-bahan ing ngisor iki:

  • 0,350 liter susu pasteurisasi;
  • 150-180 gram glepung;
  • 50-60 gram gula pasir;
  • soda lan uyah 1/3 sendhok teh;
  • 2 sendok minyak bunga matahari (zaitun).

Susu kudu diwutahake menyang wadhah sing ditutupi enamel lan dilebokake ing geni cilik nganti digawe panas, sampeyan kudu ngukur lan nyiyapake kabeh komponen liyane. Ing susu sing rada anget (udakara 40 derajat), dhisik nambah soda lan aduk sak tenane. Sawise iku, umpluk umpluk kudu katon ing lumah susu, lan volume bakal nambah.

Saiki sampeyan kudu nambah uyah, gula ing adonan, aduk kabeh nganti wis larut kabeh lan ucul saka panase. Tambah glepung pra-saringan menyang susu kanthi bertahap, ing bagean cilik, supaya ora ana benjolan.
Adonan sing wis rampung kudu kandel karo krim asem lemak sedheng 15%. Saiki sampeyan bisa nambah sendok kembang srengenge utawa minyak zaitun ing adonan, tuangake sing nomer loro menyang wajan lan wiwiti panggang pancake sing enak tanpa endhog. , utawa sendhok cilik. Panggang pancake ing geni panas, goreng ing loro-lorone. Yen dikarepake, sampeyan bisa nambah kayu manis, vanila utawa jahe rebus ing adonan. Sajake pancake panas kanthi senggol, krim asem utawa susu pekat.

Pancake kefir tanpa endhog

Panganan diet pancake tanpa endhog ing kefir bakal cocog sajrone pasa utawa panganan pasa.

div class =" image "> Resep pancake tanpa endhog

Resep kanggo nyiyapake bisa dadi anugerah nyata kanggo ibu rumah tangga amarga sawetara produk sing dibutuhake kanggo masak, kalebu:

  • 500 ml lemu utawa kefir tanpa lemak;
  • 0,5 sendok teh uyah;
  • jumlah soda sing padha;
  • 250 gram tepung (gandum utawa gandum);
  • < li> siji sendok kembang srengenge, jagung utawa minyak zaitun;
  • 2-3 sendok gula pasir.
  • >

      Gabungke kefir karo soda manggang, gula lan uyah, aduk sak tenane. ayak lan alon-alon lebokake kefir supaya ora ana gumpalan sing dibentuk. Luwih becik ngalahake pancake kanthi nggunakake kocok tangan.

      banjur pour minyak sayur lan atur kekandelan adonan kanthi nambah glepung utawa banyu, yen entuk jupuk runny utawa kenthel banget. Adonan sing luwih kenthel, pancake bakal kenthel. Sawise iku, sampeyan kudu ninggalake campuran kasebut suwene 20-25 menit.
Proses masak luwih lanjut ora beda karo rekomendasi standar: goreng pancake ing loro-lorone, lempeng ing tumpukan, wenehake anget kanthi isi sing disenengi utawa tanpa, mung nganggo krim sing ora nguntungke utawa senggol.

Pancake tanpa endhog lancip ing whey Nanging, ora kabeh wong seneng minangka omben-omben biasa.

Supaya ora mbuwang produk iki, sampeyan bisa nggunakake kanggo nggawe pancake tanpa whey, sing mesthi bakal disenengi kabeh kulawarga. Jebule alus banget lan lancip, nanging rasane rada beda karo biasa " susu " pancake. Kanggo masak pancake lancip tanpa endhog adhedhasar whey, sampeyan butuh produk ing ngisor iki:
  • sak liter whey dhewe (rada digawe panas);
  • 2-3 sendok minyak sayur;
  • 4 cangkir glepung (gandum utawa gandum);
  • gula, uyah, vanilla secukupe;
  • sendok teh soda manggang.
  • Resep pancake tanpa endhog

    Tambah glepung saringan ing bagean cilik menyang whey sing wis digawe panas. Siapke adonan nganggo whisk. Sawise nambah kabeh glepung, kudu luwih tipis tinimbang adonan pancake, nanging luwih kenthel tinimbang pancake susu. Sabanjure, sampeyan kudu nambah soda, gula, uyah ing adonan, aduk sak tenane lan wenehi " istirahat " suwene setengah jam.

    Sawise istirahat telung puluh menit, adonan kanggo pancake tipis tanpa endhog bisa dianggep siap kanggo dipanggang, sampeyan mung kudu nambah minyak. Goreng nganggo api sedang nganti kuning emas ing loro-lorone. Pancake iki bisa digawe anget nganggo senggol utawa krim asem utawa digawe adhem kanthi mjelas utawa ngisi keju. resep resep pancake tanpa endhog ing ndhuwur kudu diwenehi perhatian lan mesthi bakal narik kawigaten para anggota kulawarga lan tamu. Kanthi nggunakake resep-resep iki kanthi cara ngisi macem-macem bahan, sampeyan bisa macem-macem nggawe panganan lan nggawe menu saben dina luwih gampang.