Cara: cara ngetung ovulasi kanthi bener

Ovulasi minangka periode nalika sel telur, sing wis mateng kanggo pembuahan, dibebasake saka folikel. Wektu iki paling disenengi kanggo konsepsi, mula akeh wanita sing ngrancang bocah ngitung dina nalika proses iki ditindakake.

Konten artikel

Cara ngitung kalender ovulasi

Ana sawetara cara sing cukup efektif kanggo ngetung ovulasi sing bakal teka kanthi bener, nanging ora akurat.

div class = "image"> @place_image

Sampeyan ora bisa nemtokake kanthi akurat dina pelepasan endhog saka folikel, amarga sajrone iki proses kasebut bisa dipengaruhi dening macem-macem faktor, kayata, obat, diet, penyakit, siklus, lsp. Sampeyan kudu nyathet yen petungan kaya ngono ora nate digunakake minangka metode kontrasepsi.

Cara iki mung bisa digunakake para wanita kanthi siklus menstruasi rutin sing suwene 28 dina. Kanthi tata letak kaya ngono, endhog sing wis siyap kanggo dibuahi, godhong 14 dina sadurunge kedadeyan menstruasi. Kanggo nemtokake tanggal sing pas, tambahkan 28 (durasi siklus) menyang dina pisanan haid pungkasan. Saka tanggal sing ditampa, dietung 2 minggu kepungkur. Miturut pengaruh macem-macem faktor sing kasebut ing ndhuwur, mateng endhog bisa kedadeyan sawetara dina sadurunge utawa mengko, nalika spermatozoa urip 3 dina, mula dianjurake kanggo ngrancang konsepsi kanggo 5 dina sadurunge kira-kira tanggal ovulasi.

Cara ngetung grafik ovulasi miturut suhu basal

<> Suhu basal (disingkat BT) diamati sajrone turu, mula diukur sanalika sawise tangi. Kanthi bantuan pangukuran, sampeyan bisa nemtokake wektu sing disenengi kanggo konsepsi, amarga sajrone periode ovulasi, indikator termometer mundhak. BT fluktuasi ing macem-macem periode siklus, contone, ing fase pertama, kanthi pengaruh estrogen, kurang. Kondisi kasebut cocog kanggo mateng endhog lan endhog. Indikator standar rata-rata ing wektu iki yaiku saka 36,3 ° dadi 36,5 °. Ditambah utawa mudhun 0,1 ° C. Sajrone ovulasi, mundhak akeh nganti 37,3 °. Suhu iki bakal awet nganti tekane haid. Yen menstruasi durung diwiwiti, indikator BT sing dhuwur disimpen 18 dina, mula bisa uga nyangka bisa sukseskonsepsi. Kanggo nggawe grafik sing luwih akurat, sampeyan kudu ngukur kanthi bener:
  • Saben dina sekaligus langsung turu tangi saka kasur;
  • Kanthi termometer sing padha. Kudu dijaga cedhak amben supaya ora tangi. Sampeyan uga ora kudu obah-obah dadakan;
  • Sawise dipasang thermometer, dheweke bakal diam-diam suwene 5 menit, banjur indikator dilebokake ing tanggalan. ora kurang saka 6 jam. Akeh faktor sing bisa mengaruhi indikator, kayata, obat sing padha, omben-omben alkohol, hubungan sore, penyakit, lan liya-liyane. Faktor kasebut uga kudu ditulis ing notebook.
Kajaba iku, metode iki cocog kanggo wanita kanthi menstruasi sing ora teratur. Acara kaya ngono ngidini sampeyan nglacak pangembangan lan mateng folikel lan wayahe pecah. Kanggo wanita kanthi siklus reguler, ultrasonografi diwiwiti 3-4 dina sadurunge tanggal sing diarepake. Sing duwe cacat siklus wiwit diamati sadurunge - 5 dina sawise pungkasan menstruasi, prosedur kasebut ditindakake saben 2-3 dina.

tes tes kanggo nemtokake kemungkinan konsepsi

@place_image

Saiki ana tes khusus ing apotek. Kanthi bantuane, dheweke nemtokake ana hormon luteinizing ing cipratan, rilis signifikan sing kedadeyan sedina lan setengah sadurunge pecah folikel kasebut.

Kanggo ngerteni tanggal sing pas, dheweke mung kudu ngrungokake awake. Sajrone ovulasi, rasa nyeri sing beda-beda bisa uga ana, dada saya gedhe, swasana ati psiko-emosional saya mundhak, kepinginan seksual saya mundhak lan, mesthine sifat ngilangake bawok , cenderung dadi luwih kenthel lan akeh.

ngetung jinis bocah sing direncanakake kanthi ovulasi

<< ) luwih akeh seluler kanggo sperma X sing tanggung jawab kanggo kelairan bocah wadon. Sing biyen luwih cenderung dadi sing pertama nggayuh endhog. Nanging, sensitif banget marang lingkungan asam ing tempek lan cepet rusak, mula tiba-tiba. Nanging kromosom X alon, nanging luwih kuwat, bisa tahan ing tabung fallopi nganti pirang-pirang dina kanggo ngenteniovulasi. Ngerti tanggal pecah folikel, sampeyan bisa nambah kemungkinan sel kuman kanthi signifikan, banjur milih jinis kelamin bayi mbesuk. Cukup gampang - nalika dina endhog dibebasake, ana kemungkinan gedhe kanggo ngandhakake bocah lanang. Kanggo ngandhakake bocah wadon, disaranake miwiti upaya wiwit 6 dina sadurunge ovulasi lan rampung 4 dina sawise iku. Kajaba iku, ana kalkulator online khusus sing bakal mbantu wanita nemtokake tanggal supaya konsepsi sukses. Ana pirang-pirang situs web sing bisa nggunakake layanan iki kanthi gratis. Cara sing padha ngetung periode sing paling mungkin kanggo konsepsi sing sukses, nanging faktor eksternal uga kudu dipikirake, mula asil sing dipikolehi uga kira-kira. utama>