Khashlama: sajarah panganan lan resep-resep

Nalika aku pisanan mutusaké kanggo nggawe nggodhok bisa ngandika, temenan, iki ora siji ewu taun kepungkur. Sing penulis saka khashlama, iku angel ngomong. Kabeh bangsa ing Caucasus sing bantahan minangka kanggo ngendi lan sing pisanan mutusaké kanggo cook sajian iki. Sing "Hasel" ing armenia masak, malah yen tegese apa-apa. Iku Caucasian sajian, lan saben bangsa saka wilayah iki wis dhewe resep lan akèh sing cara masak.

Ing Georgia, nyiyapake nggodhok úa, kayata daging kambing, georgia anggur (iku seng di pengeni, mesthi, krasan), ijo bawang, tarragon, cilantro, asparagus, mint.

Lan yen sampeyan njupuk menyang akun real resep kanggo khashlama-armenia produk bakal minangka nderek: nggunakake mutton meat (daging sapi), bir, ijo bawang, papak, parsley, tomat, Teluk rwaning lan bawang.

Carane cook tradisional nggodhok ing armenia?

Ing resep iki kanggo khashlama saka lamb ing armenia ora ngemot nomer pas komponen saka produk. Ing aturan paling penting: liyane meat, sing luwih apik. Iku seng di pengeni sing sayuran padha meaty. Minangka kanggo Lukas, amarga iki bakal bisa tau getun.

7 rahasia saka nggawe khashlama saka lamb utawa daging sapi ing armenia:

Khashlama: sajarah panganan lan resep-resep
  1. perlu kanggo mangan enom, "ing balung" lan mimpin (contone, sudhut);
  2. lawas daging kambing utawa daging sapi iku ora worth tuku minangka meat ngalangi lan wis ora khusus rasa;
  3. ing ndhuwur ne abang lan putih sijine jus tomat, kang ora bakal menehi kanggo garing munggah kabeh úa sak masak;
  4. manis mrico, njupuk sembarang werna, sing khusus tutul saka khashlama;
  5. sayuran ngirim dadi telu kurang saka mutton (utawa daging sapi);
  6. sajian lapisan;
  7. khashlama wis nyepakaké loro kanggo telung jam ing jus sawijining.

Khashlama resep-resep

  • Khashlama-armenia lamb

Armenians nindakake ing pot sajian iki. Nahan panas amarga kanggo sawijining tembok nglukis lan kesurupan, lan nempatno ing sajian ing kabeh pinggiran.

Supaya, njupuk pendhak kilogram saka lamb sandi lan cut menyang bêsik medium ukuran. Cut enem gedhe dering saka bawang, pitu tomat cut menyang papat bagian, lan limang manis mrico ngudani. Lapisan sijine ing cauldron: trikatuka, tomat lan ngiris salted lamb.

Banjur maneh, sayuran lan meat. Lapisan iki sampeyan bisa nindakake anggere mendhuwur sijine ing tomat. Ing geni cilik, sijine tightly ditutup cauldron lan godhok kanggo kira-kira patang jam. Yen sing dipengini, cut ijo ndhuwur minangka iku siap.

  • Khashlama ing georgia

A sajian favorit saka residents saka Kakheti. Kanggo anggur abang, iku utamané cocok. Minimal komponen saka produk, karo bukaan saka rasa, nyawa lan roso. Coarsely chop pound saka susu saka lamb, lay iku kabeh menyang cauldron lan godhok. Cut parsley root, celery, amba wortel lan trikatuka.

Padha sijine iku ing cauldron lan ing geni cilik godhok telung jam, nambah rwaning Teluk. Gabung siap kuwat duduh kaldu ing kapisah pot, mbuwang a rwaning Teluk lan werna. Nyebar meat masak lan sprinkle karo uyah. Papat tablespoons saka duduh kaldu pipis karo papak ulig. Pour papak cairan meat.

  • Khashlama karo lamb meat ing armenia
Khashlama: sajarah panganan lan resep-resep

Amarga kasunyatan sing akèh saka bahan, resep bisa koyone angel. Nanging iku cara apik kanggo feed sepuluh wong. Cut, minangka tansah, coarsely pendhak kilogram saka lamb, 800 g manis mrico ijo, 1.2 kg saka kentang, kilo saka tomat minangka akeh papak lan bawang. Dadi mung cut 200 gram saka cilantro.

Uga uyah bagéyan meat lan sijine iku kanggo setengah jam. Banjur sijine kabeh ing cauldron lapisan. Ing mburi panci saka mrico lan tomat. Apa resep ing bir? Amarga ing ndhuwur kabeh pour bir. Sajian iki kudu simmer kanggo bab telung jam.

  • Khashlama karo eggplant lan bir

Pendhak Kilogram saka mutton fry ing cauldron sepuluh menit. Telung eggplant, cut menyang lan mbusak mau saka bitterness karo uyah, yen kita nambah kanggo sayuran lan sijine iku ing kanggo puluh menit, banjur wisuh kabeh. Coarsely chop lan sijine telung lapisan saka wortel, bawang, limang kentang lan loro mrico lonceng. Siapke kabeh telung jam lan sepuluh menit sadurunge masak, sijine ing papak.

Kabeh armenia ne abang lan putih, khashlama iku salah siji saka paling misuwur ing wilayah sing. A kombinasi saka sayuran, daging sapi lan lamb iku umume klasik kanggo Armenia, Georgia utawa Azerbaijan. Sampeyan uga kudu ngomong sing iki diet pangan lan arang banget éca ing wektu sing padha iku gampang kanggo nyiyapake.

Antarane ibu rumah tangga ora ana siji mratelakake panemume iku"tengen" resep. Saben uwong darbe dhewe rahasia lan subtleties. Nanging ing asas Umum iku, mbok menawa, siji: gedhe bagéyan meat lan sayuran sing diselehake ing cauldron lan masak.

Jahwéh, pripravljena kabeh seger jamu. Iku ing armenia masakan wis pinunjul khusus. Sugeng dhahar lan éca mahakarya!

Resep Kue Cantik Manis Sederhana