Kepiye cara ngobati aterosklerosis?

Atherosclerosis minangka penyakit progresif kronis sing katon nalika metabolisme protein lan lipid kaganggu ing awak. Patologi proses metabolisme diiringi endapan lipoprotein lan fraksi kolesterol ing intima pembuluh.

Tisu penghubung tuwuh ing njerone, tembok ngitung, prau kasebut mboko sithik nyuda kanggo ngrampungake penyumbatan - alangan. Obat modern nyoba ngrampungake masalah babagan cara ngobati aterosklerosis vaskular, amarga ing negara maju penyakit iki minangka penyandang cacat paling umum ing wong sing lagi kerja.

Penyebab penyakit iki

Kelainan lipid pertukaran lan pangowahan kualitas tembok pembuluh darah dipengaruhi dening faktor keturunan. Kolesterol ing awak manungsa minangka bahan bangunan tembok sel, minangka bagean saka hormon lan vitamin. Umume bahan iki - nganti 70% - disintesis dening ati, turahane asale saka panganan.

... Yen senyawa kompleks iki duwe kapadhetan sing kurang, mula kolesterol luwih akeh bakal diangkut liwat prau tinimbang prelu, lan kaluwihan kasebut ana ing tembok pembuluh getih. Yen pangowahan tembok pembuluh getih diwiwiti nalika isih enom, mula plak sing wis digawe wis didiagnosis ing bocah umur 40 taun. Sadurunge, penyakit iki muncul ing umure luwih saka 60 taun, nanging saiki ing 70% pasien sing umure luwih saka 40 taun, plak wis dibentuk. Aterosklerosis plak kalebu kolesterol, fibrin lan zat liyane sing ana ing permukaan. Tambah alon, mblokir aliran getih, mbentuk bekuan getih. Yen wis mati, bisa pindhah menyang endi wae ing awak, contone, nyemprotake pembuluh otak, nyebabake stroke, utawa pembuluh saka sisih ngisor, nyebabake nekrosis. Kemungkinan aterosklerosis ditemtokake dening faktor sing bisa diowahi lan ora bisa dimodifikasi. Sampeyan bisa nyuda resiko penyakit:
  • kanthi nambah vitalitas;
  • nyerah panganan lemak;
  • nyuda faktor stres - kadang-kadang iki mbutuhake ganti kerja;
  • nyingkirake kebiasaan ala - alkohol lan ngrokok.

Sampeyan kudu ngawasi nilai tekanan getih, normalake tingkat gula getih, tetep diet lan nyegah kakehan mangan. Obesitas nambah kamungkinan ngalami aterosklerosis. Kepiye cara ngobati aterosklerosis?

<} Ora bisa ngilangi faktor genetik - kecenderungan penyakit diwarisake, owah-owahan jenis kelamin - pria asring lara, lan nyuda tuwa kanthi meksa mundur menopause. Kanthi umur, kemungkinan paningkatan penyakit iki nambah. Kombinasi faktor risiko nyebabake owah-owahan patologis ing lapisan njero pembuluh getih, sing ilang fungsi penghalang lan, nglanggar proses metabolisme ing awak, nyebabake aterosklerosis. h3 id = "header-2"> Gejala aterosklerosis lan bentuk penyakit

Kaping pisanan, nalika kolesterol didepositake, tembok arteri bunder lan metu ing njaba, mula serangan iki bisa ditrapake suwe. Nanging, amarga pengaruh fenomena sing ora disenengi - pangowahan organik lan faktor sistemik - integritas tembok pembuluh darah dilanggar, pecah plak, lan pembekuan getih ing prau, nyuda lumene. Ing tahap iki, gejala penyakit wiwit dirasakake dening pasien.

Penyakit sing nyebabake aterosklerosis gumantung karo lokasi trombus.
  1. Atherosclerosis aorta;
  2. Penyakit jantung iskemik. Komplikasi: infark miokard, arrhythmia, angina pectoris, gagal jantung;
  3. Penyakit serebrovaskular - serangan iskemik sementara lan stroke;
  4. Pembentukan pembekuan getih ing pembuluh sisih ngisor nyebabake kelainan lan gangren;
  5. Atherosclerosis bisa dilokalisasi ing arteri ginjel utawa mesenterik.
Kepiye cara ngobati aterosklerosis?

Sawetara cekungan pembuluh darah kena pengaruh, lan gejala sing ana ing kahanan akut yaiku beda-beda akeh. Perawatan aterosklerosis aorta dibutuhake. Opo iki Gejala penyakit: nyeri kobong ing mburi sternum - dibandhingake karo ngowahi piso ing dodo - diwenehake menyang punggung, gulu, kadang-kadang menyang wilayah epigastrik.

Sensasi nyeri nyebabake sifat permanen - bisa uga saya kuwat utawa lemes, nanging ora nglewati Mual, pusing, kelainan koordinasi, distensi weteng, mati rasa tungkak ngisor lan ilate melu lara. Yen sampeyan ora takon karo dokter ing tahap iki, aorta mung bisa pecah. arteri uga ngalami lara kobong ing dodo. Kekurangan koroner nyebabake gagal jantung lan infark miokard. Kanthi aterosklerosis saka pembuluh serebral, mula ana owah-owahan ing ngisor iki:
  • koordinasi cacat obahe;
  • pasuryan dadi abang;
  • owah-owahan mengaruhi dina mripat lan nyebabake ketajaman visual;
  • nambah kringet;
  • ataxia.

Nalika arteri periferal kena pengaruh, lemah ing sikil lan lara nalika mlaku, lemes
ora cocog karo dalan sing ditempuh, rasa adhem saka perangan awak katon.

div class = "image"> Kepiye cara ngobati aterosklerosis? < /div>

Kanthi aterosklerosis saka pembuluh mesenterik ing weteng sajrone mangan, ana rasa nyeri sing tajem, pembentukan gas mundhak, kelainan usus katon - pangembangan alangan usus bisa ditindakake.

h3 id = "header-3"> Kepiye cara ngobati aterosklerosis? < Banjur pasien dirujuk - gumantung saka lokasi lesi:
  • menyang ahli jantung;
  • dokter mata;
  • ahli nefrologi;
  • ahli saraf;
  • ahli bedah pembuluh darah.

Saben pasien dirawat miturut skema individu, kanthi nggunakake gambar klinis lan tingkat keruwetan kondhisi kasebut.

Perawatan aterosklerosis kanthi obat-obatan masarakat kanggo mulihake patensi arteri. Nanging ing tahap wiwitan penyakit, pangembangane bisa diperlambat nganggo obat tradisional.

div class = "image"> Kepiye cara ngobati aterosklerosis?

Contone, dokter Prancis menehi saran supaya aterosklerosis bisa diobati kanthi cara iki tanpa obat pembuluh serebral: anggur putih - 300 ml - kudu dicampur karo madu alami cair - 50 g, lan bawang parut - 50 g. Kabeh kasebut dikukuhi ing kulkas sajrone seminggu, ngombe 3 sendok esuk.

p> Resep liyane: sirup gula dibumbui karo jahe, cengkeh, kapulaga, pala, kayu manis lan kulit jeruk. Kanggo sirup gula 120 ml, ukuran bahan nganggo jiwit - sethithik sethithik. h3 id = "header-5"> Kepiye cara ngobati aterosklerosis ekstremitas ngisor kanthi obat-obatan rakyat?

Salah sawijining resep:

endhas bawang putih parut dicampur karo jeruk nipis, digiling ing gilingan daging bebarengan karo kulit;
  • diisi banyu masak - 0,5 l;
  • negesake 72 jam.
  • Ngombe esuk, sendhok.

    Teh herbal mbantu ngresiki pembuluh getih - diseduh minangka standar: sendok campuran bahan mentah sayur ing gelas banyu sing umob, diresiki sajrone 30 menit ing bak banyu. div class = "image"> Kepiye cara ngobati aterosklerosis?
    1. Campur jumlah sing padhagodhong awu lan birch;
    2. Proporsi sing padha - godhong: ceri, buckthorn segara, rosehip, plum, apel, stroberi;
    3. Godhong currant lan stroberi, kembang hawthorn, woh-wohan saka tanduran sing padha, ditambah pinggul mawar ditumbuk lan diseduh.

    Rentang obat saka gudang obat tradisional cukup jembar, lan sampeyan bisa milih sing cocog kanggo sampeyan dhewe.

    Yen aterosklerosis dideteksi tepat waktu, pangembangane bisa mandheg. Diet, vitalitas, lan obat-obatan masarakat bakal mbantu mulihake rasa seneng urip lan elastisitas pembuluh getih. Yen obat kudu dibutuhake, kemungkinan cara nyambungake masarakat kudu disepakati karo dokter sing nekani. utama>