Olahraga kanggo nyuda weteng: gawe lemak kobong!

Mode ganti, nanging kepinginan bocah-bocah wadon lan wanita kanggo ngilangi sisih lan weteng ora bisa diatasi. Olahraga kanggo wilayah sing masalah bisa dadi solusi kanggo mayuta-yuta, nanging siji aturan bisa nyuda semangat akeh - sacara lokal, lemak ora diobong.

Isi artikel

Kepiye kedadeyan iki?

Kasunyatan iki mung tegese telung sederhana bebener: Olahraga kanggo nyuda weteng: gawe lemak kobong!

  1. lemak weteng iku sing terakhir ditindakake;
  2. butuh latihan lan kardio nganti pirang-pirang wulan;
  3. nutrisi sing penting iku penting. Mesthi wae regane! Ukuran Pinggang minangka indikator kesehatan jantung, minangka tandha kelebihan karbohidrat lan lemak kewan sing ana ing panganan. Lingkaran pinggul luwih saka 80 cm ing wanita nuduhake risiko penyakit kardiovaskular.
Celengan lemak sing signifikan ing pinggul lan pinggul nambah kemungkinan kelainan menstruasi. h3 id = "header-2" > Napa angel banget ngilangi weteng lan ngilangi bobote ing pinggul?

Sel-sel lemak ing wilayah weteng dilengkapi reseptor estrogen, mula cadangan sing durung disentuh sing disiapake kanthi alami kanggo babaran disimpen ing kana. Saben tahapan siklus menstruasi kaping pindho, lonjakan hormon sing diamati nggawe kahanan akumulasi lemak, lan dununge persis ing papan olahraga sing biasane dituju.

Sikil lan lambung: apa realistis bisa nggayuh harmoni?

Olahraga kanggo nyuda weteng: gawe lemak kobong!

Saka endi lemak iku asale, saka kono bisa wae. Pangecualian yaiku kasus nalika sel lemak kenceng ing serat jaringan ikat lan mbentuk klompok alus lan longgar sing tetep ana ing awak sanajan sawise ngilangi bobot awak sing signifikan.

Biasane, endapan kaya kasebut "Genetik" - yaiku, ana ing sawetara anggota kulawarga: area weteng lan paha, uga sisih. Nanging total persentase lemak bisa dikurangi lan ditrapake kanthi mung siji cara - kanggo ngganti struktur awak, nambah massa otot dadi norma, sing ing wanita bobot 30-40%. h3 id = "header-4"> Olahraga kanggo pers : apa gunane dipompa?

Pompa otot tartamtu ora ngobong lemak saka ndhuwurdheweke. Fleksibel awak ora nyuda weteng, lan mlengkung ing sisih ora mbusak sisih.

Nindakake aturan iki, sampeyan kudu nyuda jumlah corak awak nalika turu lan nambah latihan sing ngobong kalori luwih akeh:
Olahraga kanggo nyuda weteng: gawe lemak kobong!
  • Squats minangka latihan dhasar sing nyakup kabeh otot sikil, punggung, lan abs. Nalika nggunakake bobot, yen sampeyan nyekel dumbbell utawa botol banyu, lengen kasebut dipasang ing dada, lan otot weteng bisa dianggo tikel loro. Perlu diwiwiti karo squats tanpa bobot, mirsani teknik sing bener: kaos kaki diuripake rada ing sisih, dhengkul ngetutake driji sikil, bangkekan ditarik, punggung tetep lurus;
  • Push-up - sanajan wanita ora seneng, nanging mbentuk siluet penet ... Otot tangan, punggung, sikil, weteng, lan paha bisa kerja bareng kanggo nyelehake awak menyang lemah lan angkat maneh. Mulai push munggah saka dhengkul, banjur saka sofa. Mbukak sethithik mudhun menyang lantai - kabeh bakal sukses! Aja kakehan lengen - level pundhak minangka pedoman;
  • Mlumpat kudu dilebokake ing latihan pinggul - yaiku pembakar kalori! Mlumpat saka sisih menyang sisih, maju menyang mburi, ing panggonan nganggo utawa tanpa tali, liwat dumbbell utawa shoebox, nggawa sikil sampeyan loro - setengah menit, menit, 50-100 kaping. Mlumpat kudu dadi bagean saka rutinitas olahraga pinggul lan weteng - olahraga dadi pembakar lemak;
  • Climber - tetep dadi latihan kardio paling apik kanggo otot weteng. Ngadeg kanggo push-up, tekuk sikil siji ing dhengkul, gawanen menyang weteng, banjur ganti sikil. Sampeyan bisa nindakake kanthi cepet, nglakokake mlayu ing papan, utawa nyelehake sikil ing jubin (maju), langsung ucul;
  • muter - apa wae sing diomongake, tetep dadi cedera punggung non-ngisor sing paling apik sing disaranake nalika olahraga kanggo pers. Weteng bisa diatasi saka kabeh sudhut, amarga otot rektus, otot oblique lan transversal kalebu - amarga sikil tetep digantung. Olahraga target target weteng, sisih, lan sikil uga akeh.

Ora ana sing luwih migunani tinimbang olahraga abs sing terisolasi. Olahraga kanggo ngobong lemak kudu nggunakake otot sikil, tangan, punggung. Semono uga otot sing sampeyan kerjakake, kompleks kasebut bakal luwih efektif!

Kepiye cara nggawe latihan kanggo pinggul ramping? Sadurunge miwiti lathian, priksa cara nindakake olahraga - olahraga iku kudu gampang.

Olahraga kanggo nyuda weteng: gawe lemak kobong!
  1. nindakake olahraga kanthi cepet;
  2. gunakake susunan otot sing gedhe saka paha, bokong, punggung;
  3. gunakake mlumpat utawa jogging ing papan;
  4. istirahat minimal.

Sampeyan bisa milih pilihan latihan sirkuit, kalebu 4-5 latihan, sing bola-bali kaping 3-4 kaping pindho. Kaloro mau kudu nggunakake otot sikil (squats, lunges, jumping)), loro liyane - kanthi langsung ngemot otot weteng (plank, climber, sepeda).

Sampeyan bisa nambah kardio kanggo nambah intensitas olahraga lan ngobong kalori luwih akeh. Latihan kekuatan alternatif (squats, lunges, push-up, press dumbbell) lan tali mlumpat utawa ing papan. h3 id = "header-6"> Apa bisa ngilangi sisih lan weteng kanthi cepet?

Komplek pembakaran lemak cepet bisa ngencengi awak nalika digunakake nganti wates. Nanging bisa nambah pulsa dadi zona 90% maksimal ora kanggo kabeh wong, nanging mung kanggo wong sing duwe pengalaman latihan luwih saka nem wulan, lan ora ana penyakit jantung. Latihan intensitas dhuwur adhedhasar prinsip pengasaman otot maksimal amarga akeh beban sing bola-bali. Asile, mekanisme aerobik lan anaerobik pembakaran energi kalebu ing karya kasebut.

Tuladhane latihan weteng kasebut yaiku protokol Tabata:
  1. 20 detik kerja;
  2. istirahat 10 detik.
Olahraga kanggo nyuda weteng: gawe lemak kobong!
<} Total 8 repetisi siklus istirahat kerja rampung supaya latihan 4 menit. Aturan Tabata yaiku ngupayakake watesan, sing diwartakake kudu nindakake repetisi maksimal squats, push-up, jumps. Ngleksanani olahraga kasebut kanthi cepet, lan bakal menehi efek. Siklus kerja ngidini sampeyan nggawa otot dadi hipertropi, nambah konsumsi oksigen, lan mula nambah oksidasi cadangan lemak. Pilih latihan sing nglatih otot gedhe - paha, bokong, punggung. Latihan sing kompleks, kayata burpee: jongkok, bouncing karo sikil ing posisi ngapusi, push-up, jump jump, squat lan jump vertikal - kajaba otot sikil, ing kene lengen, abs lan mburi bakal bisa digunakake.

Rong tabata, lan abs wis siyap!

Sampeyan bisa nyipta latihan sing populer kanggo weteng sajrone 8 menit kanthi milih papat latihan.

Dina 1 bakal mbantu ngilangi sisih lan kencengake weteng sampeyan :
Olahraga kanggo nyuda weteng: gawe lemak kobong!
  • 20 sec. - lunges;
  • 10 detik - ngaso;
  • 20 detik - push-up;
  • 10 detik - ngaso;
  • 20 detik - pit;
  • 10 detik. - ngaso;
  • 20 detik - pendaki;

Kita baleni siklus iki kaping 4 luwih kaping 8 supaya latihan 8 esuk. Dina 2 khusus kanggo kardio kekuatan , sing bakal nada otot sikil, tangan lan abs:

  • 20 detik - Squats nganggo dumbbell (botol 5 liter) lan press bench;
  • 10 detik. - ngaso;
  • 20 detik - mlumpat liwat dumbbell;
  • 10 detik. - ngaso;
  • 20 detik - munggah menyang kursi;
  • 10 detik - ngaso;
  • 20 detik - plank;

Baleni siklus iki kaping 4 maneh nganti suwene 8 menit.

Elingi! Penting kanggo nyetel target kanthi bener. Kepinginan kanggo nyopot sisih utawa lipatan meh ora suwene sewulan. Tujuane kudu jangka panjang - olahraga kanggo fitness, lan awak bakal kaget suwe-suweAku duwe tampilan sing dianyari. utama>