Kelengkungan kandung empedu: panyebab, diagnosis lan perawatan

Kandung empedu minangka salah sawijining organ manungsa sing paling penting. Fungsi utamane yaiku akumulasi lan ekskresi empedu, sing dibutuhake kanggo pencernaan panganan sing lengkap. Anyar-anyar iki, pasien sing keluhan penyakit saya nate nyedhaki ahli gastroenterologi, penyebabe saka empedu kandung empedu.

Isi artikel

Struktur lan fungsi kandung empedu

@place_image

Struktur kandung empedu cukup gampang. Katon kaya pir sing kosong, komponen ing ngisor iki dibedakake ing endi :

  • sisih ngisor;
  • awak;
  • gulu.

Saluran metu saka gulu, sing nggandhengake organ karo ati, dadi saluran umum kanggo sirkulasi empedu.

Ati kasebut nyintesis empedu kanthi terus-terusan, mula penting banget supaya duwe organ sing sehat sing bakal dadi waduk. Ing kandung empedu, rahasia kasebut tetep ing bentuk sing luwih kental, amarga volume organ kasebut ora ngidini bisa nampung kabeh jumlah empedu sing diproduksi. Ing rongga kandung kemih, kanthi pengaruh enzim, banyu bakal diilangi saka banyu, sing nambah konsentrasi. Wangun kenthel iki, kanthi kontraksi jaringan otot ing tembok kandung empedu, rahasia kasebut mlebu ing usus cilik. kanthi berlebihan, ngganggu usus, weteng lan ati amarga kasunyatan manawa produk risak kasebut ngemot zat beracun. Kandung empedu sing biasane dienggo ngilangi masalah iki. sendhi sisih ngisor lan awak kandung empedu. Ing kasus kaya mengkene, tikungan ing awak empedu didiagnosis. Kadhangkala ana penyempitan organ ing pirang-pirang panggonan sekaligus, sawise iku bisa duwe bentuk apa wae.

Penyebab penyakit iki

Deformasi organ bisa disebabake amarga akeh sebab, ing gumantung saka macem-macem manifestasi gejala penyakit kasebut.

kedadeyan langka . Penyakit-penyakit organ, nyebabake tembok kandung empedu. Asring, tikungan ana ing ngarsane cholecystitis, utamane risikone mundhak yen penyakit iki akut utawa kronis. Anane watu ing rongga kandung empedu uga nyumbang kanggo deformasi organ. li> Adhesi ing kandung empedu;
  • Ukuran organ sing gedhe;
  • Nutrisi sing ora bener, minangka asil organ kasebut cacat amarga pengaruh lemak berlebihan sing disimpen ing tembok.
  • Iki minangka sebab kelengkungan empedu sing dienggo.

    Dokter ora nganggep fenomena iki kanggo patologi, nanging nganggep fitur individu ing awak. Biasane, struktur organ kaya ora nyebabake pelanggaran fungsi sing ditindakake lan ora nyebabake rasa ora nyaman. Kepiye ngenali anane penyakit

    Wong kadang ora ngerti babagan anane kedadean kaya dene tikungan empedu kandung empedu, gejala kasebut bisa uga ora suwe suwene. Kajaba iku, ing sawetara kasus, penyakit iki bisa ilang tanpa efek terapeutik.

    Gejala umum kalebu : nyeri> ing sisih tengen sisih pinggir iga sing nyebar menyang tulang punggung utawa scapula;
  • deg-degan jantung;
  • kelangan napsu;
  • mutah;
  • gangguan gastrointestinal saluran usus;
  • sesak ambegan, ambegan sing nglarani;
  • tambah salivasi;
  • mual. ​​
  • Yen mlengkung lan nyemprot kandung empedu disebabake dening radhang, gejala bakal mengaruhi kesejahteraan wong. Pasien biasane ngelingi owah-owahan warna kulit dadi abu-abu, katon sensasi rasa pait lan kringet tambah akeh.

    Yen ana deformasi gulu kandung empedu, mula rasa lara bakal tuwuh ing kabeh weteng. = "kuwat"> Ing kahanan iki, wong kasebut uga bakal ngalami gejala ing ngisor iki :
    • paningkatan suhu sing tiba-tiba,
    • kelemahane parah,
    • kembung weteng, tambah parah sawise mangan.

    Pasien kudu njaluk pitulung medis kanthi cepet, amarga gejala kasebut bisa uga nuduhake yen empedu wis mlebu ing weteng, sing diamati nalika gulu empedu mati.

    > Sanajan kasunyatan manawa kadang-kadang cacat organ mung sawetara, yen ana gejala sing kacathet metu, sampeyan kudu ngunjungi dokter. h2 id = "header-6"> Perawatan cacat kandung empedu

    Sembarang bentuk penyakit didiagnosis nggunakake ultrasonik, ing endi dhokter, sawise nyinaoni gejala kasebut, utamane anatomi gaya organ lan lokasi sing paslentur empedu, bakal bisa nggawe strategi terapi. Perawatan biasane mbutuhake wektu sing suwe.

    Bendung kandung empedu, sing bisa diatasi kanthi pirang-pirang cara, bisa ditampa kanthi koreksi. Komplek terapi .
    1. Fisioterapi . Kanggo ngilangi gejala penyakit kasebut, elektroforesis kanthi tambahan novocaine digunakake kanthi efektif. Metode ultrasonik lan terapi olahraga bisa digunakake kanthi bener.
    2. Ngganti kebiasaan panganan . Diet kandung empedu sing mlengkung mbantu nyuda gejala sing ora nyenengake lan mboko sithik mulihake fungsi organ normal. Prinsip dhasar diet yaiku panganan pecahan. Sistem nutrisi iki nyegah rame empedu, njamin aliran empedu normal lan cocog kanggo bocah kasebut.
    • Diet kalebu nyuda ukuran bagean lan kalebu panganan sing akeh protein lan lemak sayuran.
    • Kepatuhan karo rezim ngombe minangka prasyarat.
    • Miturut aturan panganan, panganan panggang lan panganan sing digodhog isih ana.
    • Lemak kewan, panganan pedhes, susu sakabehane dilarang banget kanggo pasien, gula-gula, produk sing ngemot minyak esensial, lan acar.
    1. Resep obat tradisional . Perawatan iki mbantu normalake aliran empedu. Minangka obat-obatan masarakat, decoctions lan infus herbal herbs digunakake, sing bisa nyebabake efek choleretic sing entheng ing awak. Dhaptar tanduran obat kalebu mint, sutra jagung, chamomile, calendula lan liya-liyane. Cara masarakat bisa mbantu ngobati kelengkungan kandung empedu ing bocah umur 6 taun utawa luwih enom. Herb ing awak bocah iku alus lan efektif.
    2. Obat-obatan . Akeh pasien prihatin babagan cara ngobati kelengkungan kandung empedu kanthi tablet sing gampang digunakake. Pangobatan obat kalebu panggunaan obat choleretic. Durasi kursus rata-rata yaiku sajrone rong minggu. Kanggo nggabungake asil pertama perawatan, sampeyan kudu paling ora patang kursus.

    Salah siji sing paling populer ing wilayah iki yaiku Flamin adhedhasar ekstrak immortelle. Asil sing apik dituduhake kanthi nggunakake Odeston, sing kanthi efektif nglawan kejang saluran empedu lan ningkatake aliran sekresi menyang usus cilik.

    sistem pencernaan. karaharjanapik Ing kasus penyempitan sing mblokir metu kabeh sekresi, ora ana harapan supaya pulih kanthi gampang. Fenomena sing padha bisa nyebabake pecah kandung empedu. Ing kasus kaya ngono, operasi lan ngilangi organ ora bisa dihindari.

    Pencegahan

    • Pencegahan cacat paling apik yaiku panganan sing didhasarake prinsip nutrisi sing sehat (ditrapake kanggo bocah ).
    • Pangobatan penyakit inflamasi ing organ internal kanthi tepat wektu bisa nyuda risiko nyemprot.
    • Aja mbebayani awak kanthi usaha fisik sing abot, supaya ora bisa muter empedu kandung empedu, apamaneh nalika bocah.
    • Kajaba iku, minangka langkah pencegahan, sampeyan bisa nggunakake teas jamu kanthi tambahan tanduran obat sing mengaruhi fungsi organ.