Kosmetik repair saka apartemen qualitatively lan cepet: tips mbiyantu kanggo wiwitan

A saperangan saka puluh tahun kepungkur ing redecoration temenan biasanipun wallpapering, flooring panggantos, lukisan utawa whitewashing langit-langit. Dina iki konsep digandhengake karo sawetara luwih akeh saka karya: iki panggantos jendhela lan lawang profil, sebagean panggantos saka pipa ledheng, mbikak kothak, nginstall dilereni soko tugas langit-langit, dismantling saka sockets, ngalih lan prekara-prekara liyané sing kosmetik repair saka apartemen tegese kabeh sing ora related kanggo redevelopment saka ngarep.

Kosmetik repair saka apartemen qualitatively lan cepet: tips mbiyantu kanggo wiwitan

Yen sampeyan planning kanggo nggawe ndandani kosmetik ing apartemen dening dhewe tanpa mbuwang akeh wektu lan dhuwit, nanging ora duwe skills construction, mriksa metu kita rekomendasi.

Isi artikel

Karya Preparatory

Sadurunge sampeyan miwiti nyiyapake kamar kang bakal dadi panggonan pisanan kanggo nindakake diposaken: mbusak kabeh item lan furnitur ing kamar liyane, gedhe banget utawa nulis obyek (e.g., lemari klambi) kasebut kanthi teliti, lebokake karo plastik lebokake.

Yen sampeyan planning kanggo owah-owahan jogan, baris rimmed wong sheets saka garing karton corrugated, lan ndhuwur nyalip film tutup kanggo nutupi. Kanggo nglindhungi boards skirting mung nutupi wong-wong mau karo tape.

Aja lali kanggo nyopot sambungan jaringan listrik, saka ngalih lan sockets kanggo mbusak bantalan lan alon-alon segel bolongan khusus masking tape.

Ana sawetara "sing tepat" diposaken:

  • karya kudu tansah bisa rampung saka ndhuwur kanggo dhasar (lantai kanggo langit-langit);
  • urutan saka operasi wis dileksanakake ing asas saka "saka reged kanggo ngresiki" (sing, pisanan nindakake paling laborious lan karya reged);
  • redecorating siji kamar turu apartemen wiwit saka kamar mburi, sing, kanggo mindhah kudu menyang lawang ngarep, rampung langkah ing loteng utawa loggia;
  • redecorating Studio apartemen, sampeyan bisa miwiti langsung saka kamar utawa pawon.

Yen sampeyan nggenti Windows, lawang, pipa ledheng — iki bakal sabanjuré (sawise preparatory) tataran saka karya. Yen mung tembok lan langit-langit, banjur maca apa sing perlu kanggo apa sabanjuré.

Aman saka lawas kemul

Kanggo miwiti karo tembok lan langit-langit kudu mbusak nutupi lawas. Waterborne lan conventional lapisan untu kang atos paint sing dibusak karo baja spatula (sawise kang lumahing iku kanggo pindhah karo piece saka sandpaper, ing supaya kanggo nambah doyo serep anyar kanggo nutupi karo lumahing).

Jeruk wisuh iku biasane mung direndhem karo banyu nggunakake roller, lan banjur mbusak keluwihan karo spatula.

Biasa kertas lan Wallpaper uga dibusak dening maceration, luwih modern (e.g., washable), sampeyan mung bisa mbusak, lapisan lancip ing ngisor kanggo mbusak optional.

Lawas varnish saka motong, Jendhela lan lawang kudu mbusak mung yen iku gawe. Iki paint wis dianggep karo stream saka udhara panas saka bangunan pengatus utawa sijine ing khusus dheweke nggawe-up (remover) banjur ngresiki lumahing karo spatula.

Lumahing preparation

Kosmetik repair saka apartemen qualitatively lan cepet: tips mbiyantu kanggo wiwitan

Saiki, sawise reresikan saka lumahing saka lawas kemul, nerusake kanggo eliminasi ana cacat — potholes, retak, kripik, etc Kokain perlu kanggo nambah luwih apik kanggo nangani putty, lan kabeh bagean ngeculke kanggo mbusak, lan banjur aplikasi sepisanan alat.

Sawise ngrampungake pangatusan ing sawetara dina, kabeh nabrak sing diproses pualam, utawa plester gypsum basis karo alat khusus — baja persegi dowo trowel.

Sawise final pangatusan, ing lumahing kabeh dianggep sepisanan komposisi, lan kanggo ngilangke bisa irregularities putty. Iku kudu applied ing lapisan lancip, ora luwih saka 2-3 mm, yen perlu (contone, unevenness) — ing sawetara lapisan.

Sawise karya preparatory wis rampung, putty rampung garing, sampeyan bisa miwiti kanggo rampung.

Langit-langit hiasan

Preduli saka apa sampeyan nindakake ndandani kosmetik 1 kamar apartemen utawa Suite, iku kudu miwiti karo langit-langit.

Ana sawetara cara saka pagawean pungkasan ing langit-langit:

  • paling gampang lan mirah whitewashing (nanging pilihan iki wis rampung kuna lan meh ora tau digunakake ing modern apartemen);
  • wallpapering;
  • lukisan cat interior;
  • pagawean plester hiasan;
  • pasting polystyrene kothak (bisa digunakake minangka aturan kanggo pawon lan lorong);
  • langit-langit — cocog yen langit-langit wis mestine kanggo duwe irregularities, kanggo ngilangke sing ora ana kamungkinan utawa kepinginan (ing kasus iki tanpa bantuan saka profesional ora bisa nindakake apa-apa).

Kanggo lukisan langit-langit sampeyan bakal kudu paint cilik roller karo TURU dawa saka 1-1,5 cm, construction bak, kang sampeyan bakal wring metu keluwihan paint lan, mesthi, gampang ladders.

Yen sampeyan arep kanggo paint ing langit-langit karo banyu-sawur paint, aplikasi iku ing loro lapisan. Lapisan pisanan dissolve (bab 20-30%) kanggo ngilangke bisa cacat ing lapisan kapindho wis, aplikasi undiluted paint.

Wall pangobatan

Ana kathah pilihan kanggo ngrampungake tembok. Kita bakal fokus ing wong-wong mau yen sampeyan bisa nggawe dhewe, tanpa gadhah smk latihan lan skills suwene.

Wallpaper. Biasane wallpapering bisa kanggo nangani malah pamula mung kudu tundhuk karo kabeh rekomendasi kasebut ing pandhuan ing paket.

Nanging ana trick cilik:

  • kanggo diencerke lim durung njupuk lumps, sampeyan pour banyu ing stream lancip, aduk vigorously karo kelet;
  • yen sampeyan lim Wallpaper nyalip, kita kudu miwiti saka Windows ing ngleboke menyang kamar, tansah thothok-thothok padha ora katon;
  • kanggo ngusir umpluk online saka ing pasted strip saka Wallpaper perlu saka tengah menyang sudhut, kadhangkala iku luwih apik kanggo pil mati sudhut lan ngalusake gerakan saka tengah maneh.

Sisa saka Wallpaper cedhak langit-langit, ndhuwur baseboards lan ing doorways kudu dibusak cetha construction piso ing logam ruler kanggo supaya tearing.

Paint. Sampeyan bisa nggunakake sembarang ing pasar interior cat kanggo tembok, minangka aturan, lagi applied gampang banget lan katon ayu. Cukup menarik efek saka heterogen lumahing bisa ngrambah karo struktural paint.

Kosmetik repair saka apartemen qualitatively lan cepet: tips mbiyantu kanggo wiwitan

Lukisan tembok prakara prasaja lan malah macem. Ana papan kanggo bayangan: sampeyan bisa nggawe iyub-iyub, kanggo paint beda tembok ing macem-macem werna, aplikasi sembarang ornamen lan gambar. Lan sing paling jahwéh — yen sampeyan ora kaya asil, tembok lan repaint.

Plester hiasan. Tekstur (utawa hiasan) plester wis applied ing nyawisake lan leveled lumahing. Tanpa nunggu kanggo pangatusan, kawangun ing tembok tektur (sampeyan bisa nuduhake duwe bayangan lan nggambar apa sing arep).

Ing iklan kasedhiya tekstur plester wis ditambahaké ing wong-wong mau pigmen, marmer kripik lan pangisi.

Mesti wae, iki mung highlights sing sampeyan bakal nemokke, ditemtokake kanggo nggawe ndandani kosmetik ing tangan, amarga ing rumit prakara iku akeh luwih nuanced. Nanging isih, kita wis ora mangu-mangu sing bakal kasil. Good luck!