Pangobatan dhasar obesitas alimentary: kita nindakake tabel nomer 8

Statistik sedhih ujar: saben pendhudhuk diwasa kaping sanga ing planet iki ngalami obesitas. Lan yen lelucon sadurunge babagan wong Amerika relevan karo perkara iki, saiki obesitas bisa dadi masalah nomer 1 ing antarane masarakat jagad iki.

bagean id = "toc">
Isi artikel

Napa sampeyan butuh panganan?

Kelainan metabolisme lipid minangka perkara sing serius, lan angel diatasi dhewe. Yen wong wis ngalami obesitas ing bentuk utawa tataran apa wae, dalane langsung ana ing kantor endokrinologis, lan sawise diagnosis didiagnosis, dheweke meh bisa ngadhepi perawatan obat-obatan sing kompleks lan jangka panjang, sing ora mesthi dilindhungi dinamika positif. Pangobatan dhasar obesitas alimentary: kita nindakake tabel nomer 8

Utamane kasus sing luwih maju mbutuhake operasi kanggo mriksa bagean lambung, sing sampeyan ngerti, cukup angel kanggo kesehatan umum sampeyan.

Nanging, yen sampeyan durung ngalami patologi tartamtu , lan sampeyan lagi ing tahap "pre-obesity" , yaiku Yen sampeyan ngerteni volume sing saya akeh, diet terapeutik sing nomer 8 bakal cocog karo sampeyan, sing bakal mbantu efektif nyetel pola diet lan ngilangi bobot awak tanpa kompromi kesehatan sakabèhé. div class = "clear">

Diet 8 tabel kanthi bener dadi pimpinan rangking sistem panganan sehat. Ora kaya analog sing dikembangake dening ahli nutrisi ing omah, panganggit kalebu dokter sing nduweni kualifikasi. Diet iki asring ditrapake ing kasus sing perlu kanggo operasi, lan bobot awak sing gedhe banget akeh banget nganti ora diidini. Uga dianjurake banget kanggo wong sing gampang mangan kanthi beboyo. Sanajan sampeyan kudu ngawasi kabeh asupan kalori kanthi ketat, menu bakal beda-beda.

Fitur Diet No. 8

Tabel Diet No. 8 cocog kanggo wong diwasa lan bocah sing duwe masalah kakehan. Elinga yen iki mung babagan idham-idham panganan, utamane "sedhep" , dudu kelainan kompulsif. Ala, yen nandhang bulimia amarga stres gemeter utawa kejutan psikologis, mung spesialis khusus sing bisa nulungi sampeyan. Yen sampeyan mung seneng mangan, lan utamane ora gumantung karo panganan sing akeh kalori lan ora sehat, sistem nutrisi iki bisa uga dadi kaslametan sampeyan saka perkembangan obesitas sistematis. sampeyan yen:

Pangobatan dhasar obesitas alimentary: kita nindakake tabel nomer 8
  • Sampeyan ora bisa mlaku liwat van es krim utawa kios panganan cepet;
  • < li> Sampeyan mangan, nyekel sampeyan mikir kaya ngonosampeyan ora pengin babar pisan (yaiku saiki sampeyan ora luwe);
  • Sampeyan cenderung mangan "kanggo perusahaan" , utawa amarga "iki kudune" (sampeyan ora pengin nesu host ing pesta, lsp.);
  • Sampeyan seneng panganan sing enak kanthi rempah-rempah lan bumbu, lan sampeyan seneng ora nyebabake rasa keluwen, nanging antisipasi kepuasan saka apa sing wis dipangan;
  • Menu saben dina kebak cilaka, lan sampeyan ngerti kanthi cetha manawa produk kasebut ora menehi mupangat;
  • Sampeyan asring nyoba mbenerake kakehan mangan dening stres, negara postpartum, kegiatan fisik, lsp;
  • Sampeyan terus mangan, krasa suwe;
  • Sampeyan bisa nulis kanthi aman ing " Masyarakat Plate Bersih " amarga sampeyan mesthi ngrampungake bagean sampeyan, sanajan gedhe banget kanggo sampeyan;
  • Sampeyan rumangsa lemu sadurunge mripat;
  • Sampeyan wis didiagnosis "Obesitas" ;
  • Sampeyan ora sampeyan lagi ing tahap pra-obesitas kaya sing disaranake karo dhokter.
  • Elinga yen bocah duwe masalah sing padha. Yen sampeyan ngerti manawa bayi nambah bobot awak sing ora normal, yen sampeyan ngrasa arah saka kanca liyane, yen sampeyan mikir yen bocah kasebut ora kudu bobote awakmu, umure nomer 8. Iki bakal mbantu sampeyan ngindhari dheweke saka masalah serius mengko yen sampeyan urip. Lan sampeyan ora kudu ngrungokake nenek-nenek sing welas asih sing nggrundel yen bayi kudu mangan meh tanpa wates, amarga awake saya gedhe lan ngenteni akeh tenaga. Kanthi diet nomer 8, awak bakal tuwuh kanthi normal lan alami, tanpa menehi kompromi fungsi apa wae.

    Fitur utama tabel nomer 8: div class = "image"> Pangobatan dhasar obesitas alimentary: kita nindakake tabel nomer 8
    • Rata-rata isi kalori saben dina - ora luwih saka 1500-2000 kcal;
    • Durasi: kaya sing diwenehake dening spesialis sing nekani utawa pengamat;
    • Nuansa: diet rendah kalori kanthi asupan uyah lan lemak kewan, ora kalebu karbohidrat kosong lan minimalake panganan "mbebayani" . Rasa satiti bisa diasilake liwat konsumsi serat (panganan sing diperkaya karo serat kasar);
    • Jumlah cairan sing dikonsumsi saben dina - 1-1,5 liter;
    • Jinis masak sing paling disenengi: nggodhok, dipanggang , kukus, kukus, panggangan;
    • >
    • Frekuensi mangan: fraksional, rata-rata 4-5 dhaharan saben dina;
    • Indikasi utama: kelainan metabolisme lipid, obesitas, pra-obesitas, kecenderungan kakehan mangan.

    Ora beda karo cara ngilangi bobot awak sing anyar, pola makan iki sehat banget lan nutrisi. Sampeyan ora bakal ngrasakake rasa luwe sing nemen lan tetep ora peduli karo latar mburi.

    Nanging, penurunan bobot ing kene ora bisa diarani cepet. Nanging asile bakal diatasi lan dawa.

    panganan sing diidini lan dilarangla No 8 kudu diwenehake dening spesialis, kanthi nganggep masalah tartamtu, umur lan karakteristik individu saka organisme. Kita mung bakal menehi dhaptar panganan sing diidini lan sing dilarang, uga menehi aturan dhasar sing dhasar kanggo ngetrapake pola makan.

    Tabel panganan ngidini nggawe panganan ing ngisor iki dadi panganan saben dina: div class = "image"> Pangobatan dhasar obesitas alimentary: kita nindakake tabel nomer 8
    1. Daging, unggas, iwak lan panganan laut: jinis-jinis lemak dhuwur kudu digunakake kanthi moderat. Diijini yaiku daging tanpa kalori lan kurang kalori - daging sapi, daging sapi, kalkun, pitik, terwelu), uga iwak - cod, hake, haddock, pollock, pike, perch. Seafood diijini kanthi jumlah apa wae, amarga meh kabeh kalebu protein murni. Cara masak paling apik yaiku baking, nggodhok, rebus. Masak ing ketel dobel disambut apik;
    2. Produk susu lan fermentasi: Konten medium utawa sedheng lemak diidini. Keju lemak lan pedhes dilarang. Umumé, produk iki kudu diwatesi ing menu sampeyan;
    3. Endhog pitik: ora luwih saka 1-2 potong saben dina (yen ngobrol babagan puyuh, kita padha karo 2 nganti 1 pitik). Endhog kudu digodhog godhok mateng utawa ing kanthong, lan uga dipangan kanthi bentuk omelet, luwih becik dikukus;
    4. Produk roti: roti gandum lan gandum, bran. Barang panggang seger (kalebu roti, utamane putih), barang panggang dilarang;
    5. Sayuran: dadi dhasar panganan iki. Iki bisa dikonsumsi kanthi jumlah lan bentuk apa wae, mung diwatesi kentang. Sampeyan ora bisa mangan acar, lecho, terong lan kaviar labu, jahe kaleng, uga cemilan sayuran pedhes lan pedhes liyane;
    6. Woh-wohan: aja ngenalake asam woh-wohan manis, luwih apik saben dina saben dinane. Sampeyan ora prelu ngindhari woh-wohan sing legi, nanging luwih becik diwatesi konsumsi. Iki kalebu anggur, pisang, ara, apricot. Woh-wohan sing garing uga migunani, utamane kanggo sing nandhang gangguan bangku (utamane konstipasi kronis jangka panjang). Woh kudu dipangan mentah. Desserts diidini ing panganan, nanging sedheng lemak;
    7.  Sereal: Gandum, gandum lan gandum mutiara kudu dadi dhasar emas menu saben dina. Konsumsi utamane penting ing wayah esuk, kanggo sarapan. Yen sampeyan mangan bubur,aja cokotan nganggo roti utawa produk tepung liyane;
    8. Ombenan: larangan utama yaiku produk alkohol lan alkohol. Uga, omben-omben karbonat manis kudu larang banget. Teh lan kopi alami disaranake, nanging ora kuwat, ora konsentrasi. Rebus Rosehip lan kompot tanpa gula uga migunani. Ing bentuk jus, sampeyan mung kudu ngombe jus sing diencerke banyu kanthi rasio 1: 1. Kakao kudu dihindari.

    Daftar ireng produk:

    div class = "image"> Pangobatan dhasar obesitas alimentary: kita nindakake tabel nomer 8
    • panganan cuci mulut sing legi, lemak lan kalori tinggi, kalebu jajanan pabrik lan krasan;
    • bumbu lan rempah-rempah panas, uga kabeh panganan lan omben-omben sing ngrangsang napsu;
    • Daging asap, sosis , keju pedhes lan lemak;
    • Sembarang panganan cepet lan produk separo;
    • Keju pondhok sing lemu, keju mengkilap manis;
    • Milkshakes;
    • Yoghurts ngemot pewarna, pemanis, rasa lan pengawet;
    • Nasi putih lan semolina;
    • Legum;
    • Kentang (diidini kanthi jumlah sing arang banget lan ora digoreng) .

    Yen sampeyan ngetutake diet kaya resep saka spesialis, mesthine bakal entuk napsu patologis, nyuda weteng lan ngilangi bobote. Sampeyan uga bisa nglatih tabel # 8 dhewe minangka sistem mangan sing sehat.

    Sehat!