A sajian anyar kanggo menu – pitik kari karo macem-macem aditif

Curry populer Indian spice sing digunakake ing macem-macem ne abang lan putih. Paling populer pitik, kang bisa dadi kajaba iku gedhe kanggo sembarang garnish. Menapa malih, ing sajian sampeyan bisa nambah úa sing beda-beda sing mung ngijini sampeyan kanggo nambah rasa.

Isi artikel

Pitik curry recipe Indian

Unggas, liwat nggunakake rempah-rempah, banget sugih lan éca. Sajian iki ora bisa dibandhingake karo apa-apa. Ing resep punika prasaja lan aku bisa nggunakake, malah kanggo inexperienced koki. Masak njupuk babagan sing jam.

Kanggo resep iki, nyiyapake: 2 susu, 3 teaspoons saka kare, saperangan saka cloves saka papak, trikatuka siji, setengah ijo mrico, 2 gedhe tablespoons saka tempel tomat lan sayur-sayuran lenga, 200 g saka banyu lan uyah.

@place_image
  1. Ing jero telusur pour lenga lan sijine iku anget ing kompor. Pil lan chop bawang lan papak. Saute úa iki nganti alus, aduk;
  2. Kanggo nggawe sauce, nyampur wêdakakêna karo tomat tempel nganti gamelan. Ing massa asil ngirim menyang bawang lan simmer kabeh bebarengan kanggo saperangan saka menit;
  3. Pitik wisuh, lan banjur cut iku menyang medium-ukuran bêsik, kang ngirim ing saucepan. Cook kanggo 6 menit, aduk sok-sok. Iku tetep mung kanggo pour banyu, sijine uyah kanggo rasa lan godhok kabeh sauce kanggo 25 menit liwat medium panas. Iku dianjurake kanggo periodik nglakoake isi.

Pitik kari karo beras

Sajian iki bisa lantaran kanggo band "loro ing salah siji", sing, sampeyan njaluk sajian sisih lan utama. Iku ora leukemia, kang tegese iku bisa nyoba lan bocah-bocah. Pitik kari karo beras – gedhe pilihan kanggo nedha bengi, lan malah sampeyan bisa surprise sawijining tamu. Macem-macem saka beras sampeyan bisa nggunakake beda-beda, gumantung pilihan pribadi. Produk kadhaptar ing ngisor iki bakal cukup kanggo 6 servings.

Resep iki kalebu: 4 Dodo, trikatuka gedhe, 1 tbsp minced jahe, 3 cloves saka papak, 1 sendhok teh curry lan disigar katumbah, 225 g beras, 600 ml saka duduh kaldu pitik lan uyah.

Langkah preparation:

@place_image
  1. Pitik cut menyang bêsik medium. Peeled bawang lan papak sacoro apik chop. Njupuk jero telusur frying utawa saucepan lan panas saperangan tablespoons saka lenga. Page, saute meat nganti Golden lan panggonan iku ing kapisah piring;
  2. Banjur nyuda geni menyang nilai rata-rata lan ing padha lenga kanggo 5 menit. saute trikatuka, ora dilalekake kanggo ngganggu. Langkah sabanjure – sijine jahe, papak lan rempah-rempah. Cook 1 min, aduk;
  3. Nambah beras lan nglakoake iku kanggo gandum iki dijamin karo lenga. Fry kabeh kanggo menit lan banjur pour ing duduh kaldu lan sijine uyah. Nalika cairan boils, nyuda geni kanggo mikumo lan cook ing tutup nganti beras punika tender. Biasane iku njupuk 25 min. Kanggo 5 min. nganti tender sijine masak meat lan nyampur sak tenane. Ngawula panas karo disigar sayuran ijo.

Pitik kari ing cooker alon

Akeh wong seneng kanggo cook nggunakake technique iki, iku cocok kanggo pitik kari. Ing cooker alon ana mode "panas"lan "klempakan mulai", kang plus gedhe. Saka presented produk bakal bisa kanggo 3-4 servings.

Resep iki kalebu ing ngisor iki úa: kerang jamur, sawetara bawang, 3 cloves saka papak, 425 ml santen, 15 g saka glepung, jar saka jagung, 1 tbsp kacang polong, curry, mrico lan Basil.

Rencana saka preparation:

  1. Kanggo cook sajian éca, peeled bawang cut ing cilik persagi, papak tresna. Fry ing sayuran ing multivarku mode "Roasting" kanggo 15 menit, aduk sok-sok;
  2. Sijine ing pitik bêsik lan fry nganti padha dadi putih. Panggonan nyawisake rempah-rempah, kalebu kare, lan nyampur uga;
  3. Pour ing susu lan banjur nguripake mode "Quenching", lan nginstal wektu 45 min. Kanggo 25 min sadurunge sinyal sijine ing cooker alon, jagung lan kacang polong, lan gorengan ing telusur karo glepung. Pitik susu klapa kari siap kanggo ngawula. Mangan sajian anget.

Pitik kari karo nanas

Yen sampeyan tresna manis lan panganan ora nguntungke, banjur milih pilihan iki. Iki sajian pedhes bakal star saka menu.

Kanggo resep iki njupuk ing ngisor iki úa: 0,5 kg saka fillet, jar saka dikemas kaleng nanas, saperangan saka bawang, 3 cloves saka papak, lonceng mrico kuning, 3,5 tablespoons saka soy sauce, 30 g pati, 1 sendok teh curry, 2 cm saka jahe root, saperangan tombong saka panas mrico, uyah lan butter.

Carane cook:

@place_image
  1. Nyiyapake daging, cut menyang bêsik medium. Muter mau ing pati. Nanas cut menyang persagi lan pour 70 ml saka sirup. Ing panas lenga fry ing meat nganti iku bakal nguripake coklat;
  2. Peeled bawang cut menyang cilik dice lan chop papak. Lonceng mrico cut menyang ngudani. Ing telusur ngendi sampeyan masak meat, saute bawang karo papak kanggo bab 2-3 menit nambah mrico lan fry kanggo luwih 5 menit, aduk;
  3. Wektu wis teka ing resep iki kanggo nanas, kang cook sawetara wektu. Banjur nambah soy sauce jus lan kabeh rempah-rempah. Nglakoake, nggawa menyang godhok liwat kurang panas lan godhok kanggo liyane menit utawa loro. Ngiwa kanggo sijine pitik lan cook kanggo liyane 7 min.

Pitik kari-Thai

Sajian iki nggabungke daging lan mrico lan karo rempah-rempah ing mburi sampeyan bisa njaluk sajian pedhes. Ngawula karo sembarang garnish, nanging miturut kanggo Indian tradhisi perlu kanggo milih pic. Saka diajukake úa bakal cukup kanggo 3-4 bagian.

Ing resep iki Thai kalebu produk ngisor iki: 4 tbsp. susu klapa, 45 gram saka kare tempel, 450 g fillet, saperangan saka manis mrico, setengah trikatuka.

Kita bakal cook:

  1. Kanggo wiwitan tempel nyampur karo susu lan banjur nambah ing massa asil saka disigar medium-ukuran bagéyan meat. Simmer, dijamin nganti masak unggas;
  2. Di resiki mrico cut menyang rak-rak, lan chop trikatuka. Nambah sayuran lan simmer nganti padha sing alus. Sing kabeh, sajian siap.

Whichever resep sing milih, sajian bakal nguripake metu mboten umum lan piquant. Dadi manawa kanggo nambani kulawarga lan tamu iki endah.

Resep Kari Ayam #spesiallebaran (ENAKNYA JUARAAAA~~)